- Újdonságok
- Egészség
- Élelmiszerek és italok
- Ételízesítés
- Cukor, Cukorhelyettesítők
- Lisztek, őrlemények
- Rágcsálnivalók
- Gluténmentes termékek
- Csírák, magok, gabonák
- Reformélelmiszerek
- Tejtermékek, pékáru, sütemények
- Italok
- Rizs, tészta, hüvelyesek
- Istant ételalapok, levesporok
- Pástétomok
- Édességek, desszertek
- Paleo étrend
- Dia-vitál
- Tészták
- Kekszek, nápolyik, csokoládék
- Sütési segédanyagok
- Dia-wellness
- Snackek, aszalmányok
- Lekvárok, mézek, Nugát krémek
- Fűszerek
- Superfood készítmények
- Egyéb diabetikus termékek
- Bioélelmiszerek
- Reggelizõ pelyhek
- Olaj, ecet
- Szépség
- Kellys
Szafi fitt nyílgyökér liszt 500 g
-
A nyílgyökér termesztés 7000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.
Nevének eredete: A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították.
A Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér növény földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú, krém fehér) készül a finom szemcsés liszt.A nyílgyökérliszt egy íztelen, fehér színű, porállagú (hintőpor jellegű), nagyon könnyen emészthető keményítő.
Miért jó és egészséges a nyílgyökér liszt?
-A nyílgyökér gluténmentes, lektineket, fitátokat, szaponinokat, semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz.
-A "minden mentes" konyhai alapanyagok közé sorolható.
-Vitaminokban és ásványi anyagokban nagyon gazdag.
-Segíti az emésztést és segíti a bélmozgást.
-Fenntartja az emberi szervezetben a savas és lúgos egyensúlyt
-Nagyon könnyen emészthető
-Magas folát tartalma miatt különösen ajánlott várandós kismamáknak
-Magas kálium tartalma miatt a szívre is jótékony hatással van, segíti szabályozni a pulzusszámot és a vérnyomást.
Kiválóan alkalmas bőrproblémák kezelésére is, ide értve a következőket:
- baba hintőporként
- lábgombásodásra
- fekélyek, sebek helyi kezelésére
Mire használható a nyílgyökér liszt?
A nyílgyökérliszt hasonlóan működik, mint a kukoricakeményítő, kiválóan alkalmas szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére.
(Két teáskanál nyílgyökérliszt felel megy egy evőkanál kukoricakeményítőnek).
A nyílgyökérliszt továbbá kiválóan alkalmas a búzaliszt helyettesítésére is, így
nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk, kekszek, muffinok készíthetőek a nyílgyökér lisztből.
(kb. 1 teásknaál nyílgyökér liszt= 1 evőkanál búzaliszttel)
Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka liszttel?
A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint például alamaecet, citromlé, ellentétben a tápióka liszttel.
Ezért bizonyos gyümölcsös szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a tápióka liszt.
A nyílgyökérlisztből készült paleo kenyerek, pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak, ellenben a tápióka liszttel, aminek fagyasztás után megváltozik az állaga.
-
Kiszerelés 500gTermék típus Liszt