Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termék részletek


Szafi Fitt nyílgyökér liszt 500 g

Szafi Fitt nyílgyökér liszt 500 g
1 719 Ft
Szállítási idő:
2-4 munkanap
  • A nyílgyökér termesztés 7000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.


     


    Nevének eredete: A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították.
    A Karib-tenger és Dél-Amerika térségében termő nyílgyökér növény földalatti gumójából (kicsi, hengeres alakú, krém fehér) készül a finom szemcsés liszt.


     


    A nyílgyökérliszt egy íztelen, fehér színű, porállagú (hintőpor jellegű), nagyon könnyen emészthető keményítő.


     


    Miért jó és egészséges a nyílgyökér liszt?


     


    -A nyílgyökér gluténmentes, lektineket, fitátokat, szaponinokat, semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz.


     


    -A "minden mentes" konyhai alapanyagok közé sorolható.


     


    -Vitaminokban és ásványi anyagokban nagyon gazdag.


     


    -Segíti az emésztést és segíti a bélmozgást.


     


    -Fenntartja az emberi szervezetben a savas és lúgos egyensúlyt


     


    -Nagyon könnyen emészthető


     


    -Magas folát tartalma miatt különösen ajánlott várandós kismamáknak


     


    -Magas kálium tartalma miatt a szívre is jótékony hatással van, segíti szabályozni a pulzusszámot és a vérnyomást.


     


    Kiválóan alkalmas bőrproblémák kezelésére is, ide értve a következőket:


    - baba hintőporként


    - lábgombásodásra


    - fekélyek, sebek helyi kezelésére


     


    Mire használható a nyílgyökér liszt?

     


    A nyílgyökérliszt hasonlóan működik, mint a kukoricakeményítő, kiválóan alkalmas szószok, mártások, főzelékek, levesek, pudingok sűrítésére.


    (Két teáskanál nyílgyökérliszt felel megy egy evőkanál kukoricakeményítőnek).


     


    A nyílgyökérliszt továbbá kiválóan alkalmas a búzaliszt helyettesítésére is, így


    nagyon finom paleo kenyerek, pékáruk, kekszek, muffinok készíthetőek a nyílgyökér lisztből.


    (kb. 1 teásknaál nyílgyökér liszt= 1 evőkanál búzaliszttel)


     


    Miért jobb főzni a nyílgyökér liszttel, mint a tápióka liszttel?


     


    A nyílgyökérliszt tűri a savas összetevőket, mint például alamaecet, citromlé, ellentétben a tápióka liszttel.


    Ezért bizonyos gyümölcsös szószok, zselék, mártások készítésére alkalmatlan a tápióka liszt.


     


    A nyílgyökérlisztből készült paleo kenyerek, pékáruk, sütemények lefagyaszthatóak, ellenben a tápióka liszttel, aminek fagyasztás után megváltozik az állaga.

  • Kiszerelés
    500g
    Termék típus
    Liszt
Webáruház készítés