- Újdonságok
- Egészség
- Élelmiszerek és italok
- Ételízesítés
- Cukor, Cukorhelyettesítők
- Lisztek, őrlemények
- Rágcsálnivalók
- Gluténmentes termékek
- Csírák, magok, gabonák
- Reformélelmiszerek
- Tejtermékek, pékáru, sütemények
- Italok
- Rizs, tészta, hüvelyesek
- Istant ételalapok, levesporok
- Pástétomok
- Édességek, desszertek
- Paleo étrend
- Dia-vitál
- Tészták
- Kekszek, nápolyik, csokoládék
- Sütési segédanyagok
- Dia-wellness
- Snackek, aszalmányok
- Lekvárok, mézek, Nugát krémek
- Fűszerek
- Superfood készítmények
- Egyéb diabetikus termékek
- Bioélelmiszerek
- Reggelizõ pelyhek
- Olaj, ecet
- Szépség
- Kellys
Szafi reform lángos lisztkeverék szénh. Csökk. 500 g
-
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.
Összetevők: Tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrost, útifűmaghéjliszt), paleo lisztkeverék (szezámmagliszt, kókuszliszt, batáta liszt).
energia:
1049 kJ / 251 kcal
zsír:
7,8 g
- amelyből telített zsírsavak:
4,3 g
szénhidrát:
29,2 g
- amelyből cukrok:
0,9 g
rost:
13,2 g
fehérje:
9,4 g
só:
1,7 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)
Hozzávalói (4 db., kb. 100 grammos lángos):
- 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék;
- 6 g só;
- 20 g frissen facsart citromlé;
- 3 db M- es tojás;
- 100 g víz;
- +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz,
- továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor
Elkészítése:
Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).